Massagekurser för terapeuter

SKAPA MAGISKA ANSIKTSBEHANDLINGAR

Vill du komma vidare och utvecklas som hudterapeut?

 • Behöver du ny inspiration?
 • Vill du mer variation i ditt jobb?
 • Vill du kunna individanpassa dina behandlingar mer?
 • Vill du kunna erbjuda dina kunder en riktig upplevelsebehandling som också ger stora resultat?
 • Vill du kunna skilja dig från mängden och ta bättre betalt (med väntelista)?

Oavsett hur länge du jobbat så kan du alltid utvecklas och bli ännu bättre! Och dina nöjda kunder kan bli ännu nöjdare... och tipsa vidare om dig i högre utsträckning så att du kan bli mer bokad OCH höja dina priser.

I dessa kurser så jobbar du på ett helt nytt sätt. Med en kombination av produkter och specifika massager kan du ta dina ansiktsbehandlingar till helt nya nivåer. Det finns ingen annan kurs på marknaden som erbjuder dessa tekniker och behandlingar!

Dags att skapa magiska resultat och att lyckas bättre i din verksamhet?

Särskilj dig från andra terapeuter och lär dig resultatinriktade massager som du kan använda i varje steg genom hela ansiktsbehandlingen.

NYHET...

CHIA HOLISTISK ANSIKTS(MASSAGE)-BEHANDLING

UNIKA KURSER FÖR HUDTERAPEUTER:

Lär dig ett unikt system där du i en ansiktsbehandling masserar genom alla steg i en behandling med specifika massager för att minska svullnad, öka lystern, lossa på spänningar, ge ökad avslappning, skapa inre balans samt lyfta och forma.

 • Tekniker för lymfflöde, fasciabehandling, muskelmassage, inre balans, verktygsbehandling och hur du ger det lilla extra genom alla steg i ansiktsbehandlingen.

 • Detta är ett helt nytt sätt att jobba på (så även duktiga och erfarna terapeuter har utbyte av dessa kurser) Det är kurser i hur du kombinerar specifika massagetekniker med olika typer av produkter för att skapa magi i dina behandlingar

 • Bättre upplevelse och resultat för dina kunder

 • Lär dig tekniker som gör att du kan bli fullbokad och höja dina priser

 • Få större variation i ditt jobb, ha möjlighet att vara mer kreativ och individanpassa alla behandlingar med både produkter och massagetekniker med hänsyn till hudtyp, hudtillstånd, ev problem. 

 • Kurserna är till 90% praktiska med mycket hands on.

 • Välj om du vill gå alla fyra moduler och gå all in, eller on du läser en, två eller tre moduler; här har du möjlighet att skräddarsy din egna utbildning

Dags med ny kunskap, inspiration och fördjupning?

23-26 MARS (LÖR-TIS)
            
DETOX & DEPUFF
Dessa tekniker syftar till att minska svullnad, förbättra ansiktets konturer, detoxa huden och påskynda läkningen av olika hudproblem. Toppen för känslig och reaktiv hud!

Lär dig bl a:
- Rengöringsmassage 
- Peelingmassage
- Djuprengöring
- Holistiskt alternativ till portömning
- Verktygsbehandling
- Extratekniker för det lilla extra

- Appliceringstekniker
- Handdukstekniker

             
FLOW
Tekniker med fokus på fascia, flöde, lyster och återfuktad hud.

Lär dig bl a:
- Rengöringsmassage
- Peelingmassage
- Specialtekniker för uppstraming
- Penseltekniker
- Maskmassage
- Verktygsbehandling

+ förinspelad föreläsning & workshop (del 1) om företagande som kan på kursplattformen innan kursstart.

                     
               

18-21 MAJ (LÖR-TIS)

GLOW
Aktiverande tekniker med fokus på lyster, blodflöde och frisk hud.
Lär dig bl a:

- Djuprengörande massage
- Peelingmassage
- Cryomassage
- Verktygsbehandling
- Avslutande behandling


AKUPRESSUR FACELIFT
Akupressur är djupt avslappnande och djupgående och ger ett naturligt facelift. Förutom de estetiska effekterna stimulerar punkterna kroppens flöde av energi, löser upp blockeringar, balanserar och boostar.


MASSAGE DEKOLLETAGE, AXLAR OCH NACKE
Att massera dekolletage, axlar och nacke är superviktigt för huden i ansiktet; detta påverkar hållning, blodflöde, lymfflöde och syresättning. Som bonus kan du även hjälpa dina kunder med problem som huvudvärk och spänningar kring nacke och bröst.
Lär dig:
-Massagetekniker för en avslappnande massage av dekolletage, axlar och nacke
- Add-on tekniker med verktyg
- Add-ontekniker för bättre rörlighet, inre balans och spända muskler


RELEASE
Tekniker som fokuserar på att lösa spänningar i muskler och fascia. 

Lär dig bl a:
- En mjuk rengöring
- En djupgående rengöringsmassage 
- Avancerade anpassningar för att få ut det mesta av dina nya tekniker och verkligen skräddarsy efter varje kund
- Lär dig några viktiga akupressurpunkter och triggerpunkter
- Peelingmassage 


SKALP-& ÖRONMASSAGE
Skalp och öron är en superviktigt del i en ansiktsbehandling! Visste du t ex  att spänningar i skalpen kan påverka t ex huvudvärk och linjerna i pannan?
Lär dig:
- 13+ tekniker för skalpmassage
- 11+ tekniker för öronmassage

+ Företagarföreläsning & workbook

21-24 SEPT (LÖR-TIS)

ANSIKTSMASSAGE
Denna massage är perfekt för massadelen i en ansiktsbehandling och kan anpassas på 10-30 min (eller varför inte skapa en ny behandling med ansiktsmassage?)
Lär dig:

- Grundsekvens för hals och ansikte
- Olika anpassningar för att kunna jobba mer med lymffokus eller fokus på spänningar


CORRECT & LIFT
Punktbehandla linjer och rynkor och lär dig tekniker för att ge det efterlängtade naturliga lyftet!
Lär dig: 
- Behandling av linjer och rynkor med flertalet olika tekniker
- Verktygsbehandlingar
- Appliceringstekniker
- Lär dig om orsaken till rynkor och hur vi skapar bestående resultat och inte bara "quickfixs"


HAND-& ARMMASSAGE
Så underskattat när kunden t ex ligger i ansiktsmask... Arm-& handmassage förhöjer upplevelsen, ökar cirkulationen och kan, med hjälp av olika akupressurpunkter och zoner hjälpa till att balansera huden, förbättra sömnen, minska allergier, oro och förbättra tarmrörelserna (för att bara nämna några!)


FOTBEHANDLING & FOTMASSAGE
Fotbehandling med härlig massage. Lagom lång för att lägga in i en ansiktsbehandling eller kroppsmassage. Ger en grundande, balanserande och stärkande effekt. Utvalda akupressurpunkter förstärker effekten ytterligare och ger en holistisk behandling med effekt på både in- och utsida! 


+ Företagarföreläsning & workbook

16-20 NOV (LÖR-ONS)

HOLISTISK HUDANALYS & ANSIKTSDIAGNOSTIK 
Lär dig se på huden på ett helt nytt sätt och få introduktion i hur inre faktorer påverkar vår hud:
- Vad händer under huden? Och hur påverkar det huden?
- Hur kan lymfflöde, fascia, muskler, käkled och assymmetri påverka huden? Hur påverkar det behandlingsupplägget?
- Acne, pigmentering, hudton, porer, rosacea, rodnad... vad olika hudtillstånd och zoner kan berätta om vår inre hälsa.
- Palptera ansiktets olika lager
- Ge en inledande mini-introbehandling

  

HOLISTISK HUDHÄLSA & REFLEXOLOGI
Reflexologi för inre balans för att skapa strålande hud! Lär dig snabba program för bl a lymfflöde, nervsystem, förstoppning, lyster, torr/fet hud, stress och ryggsmärta. Med reflexologi kan du påverka olika organ, hälsa, huden, smärta m.m En djupt avslappnande och meditativ behandling; perfekt för både salong och som egenvårdsbehandling. Vi går också igenom hudhälsa ur ett holistiskt perspektiv med fokus på praktiska tips. Vill du lära dig reflexologi på djupet så rekommenderas kursen "Ansiktsreflexologi & helhetshälsa".

                         
RELAX
Skapa "wow-faktor" från första massagedraget med dina händer! Fokus på tekniker för avslappning, grundning och stressreducering. Massagen är mjuk och flödande.
Lär dig bla:
- Rengöringsmassage (2 st)
- Peelingmassage
- Verktygsbehandling
- Maskmassage
- Penseltekniker (en riktig kundfavorit!)
- Appliceringstekniker
- Handduksteknik
- Ögonbehandling

+ Företagarföreläsning & workbook

+ Repetition, sätt ihop all din kunskap, diplom, frågor, kundfall m.m

 

MASSAGEKURSER MED KVALITÉT

 

Hos CHIA MASSAGEKURSER hålls kurserna i små grupper om 4-8 pers så att du som terapeut ska få ut så mycket som möjligt under kursdagarna. Det är också viktigt att du får känna på att få de olika massagerna av Christine. När man vet hur det ska kännas är det mycket lättare att utföra själv!

Dessa kurser är väldigt praktiska och under kursdagarna får du öva på att ge behandling, men du får också känna på att få.

I kurserna får du manualer och workbook, men det finns även möjlighet till personliga anpassningar och frågor. Mellan kurstillfällerna och efter kursen kan du alltid få support och ställa frågor.

Tips! Gå gärna kursen tillsammans med en kollega i branschen som bor i närheten så att ni efter kursen kan byta behandlingar med varandra (för du kommer vilja uppleva behandlingarna igen sen efter kursen!)

Kursdagarna är intensiva och fullspäckade med massor av ny kunskap!

Under kursdagarna bjuds det alltid på ekologiskt hälsofika och alla hudvårdsprodukter som används under kurserna är ekologiska. 

Jag som håller kurserna heter Christine Sjögren och har jobbat som terapeut sedan 2007 och drivit egen salong sedan 2011. Under åren har jag också haft anställda och inhyrda terapeuter men också drivit salongen helt själv. Jag håller kurser för andra terapeuter sedan 2018 och 2019 så lanserade jag mitt egna märke CHIA Holistic Beauty & Massage där jag säljer noggrant utvalda och handplockade massageverktyg. Många verktyg har jag också designat själv.

Jag håller också egenvårdskurser, anordnar hudvårdskvällar och är fortfarande aktiv terapeut eftersom det är så roligt, jag älskar att hjälpa andra men också att fortsätta utvecklas själv!

Jag kallar mig för holistisk terapeut eftersom jag tycker det är det som bäst beskriver det jag gör; jag jobbar med helheten, insida och utsida, från topp till tå och väger in det psykiska, emotionella och fysiska i mina behandlingar och i mina egenvårdstips till kund.

Jag har massor av utbildningar och diplom inom bl a massage, hudvård, reflexologi, fasciabehandlingar, facelifttekniker, käkledstekniker, TCM, ayurveda, kansa wand, akupressur, estetisk akupunktur, apparaturbehandling, näringslära, detox, gravidmassage, lymfmassage, gua sha, koppning, visceral massage, hormonhälsa, energimedicin, dry needling, thai herbal compress m.m

I mina behandlingar och kurser så mixar jag det bästa från både den västerländska och österländska läran tillsammans med helt egenutvecklade tekniker som verkligen ger resultat!

Följ mig gärna på instagram @chiamassagekurser för mer information och inspiration. 

Signa upp för nyhetsbrevet  så att du inte missar spännande nyheter och erbjudanden!

Ja, anmäl mig till nyhetsbrevet!

VAD KUNDERNA SÄGER:

"Den bästa ansiktsbehandlingen jag varit på. Så avkopplande och skönt att få ligga i lugn och ro och inte behöva prata med behandlaren under tiden. Fantastiska produkter, noggrann rengöring och underbar massage. Vill bli stammis!"
- Maj

"Med stor kunskap och engagemang känner Christine in var åtgärder ska sättas in för resultat. Jag har själv stor erfarenhet av att få och ge behandling och rekommenderar Christine varmt. Fantastiskt duktig!"
- Heidi

"Fick en fantastisk ekologisk behandling! Personligt men samtidigt proffessionellt. Ofattbar förståelse för ansiktsmuskler och avslappning av kroppen. Har redan rekommenderat behandlingen till familj & vänner."
- Wictoria

"Det kändes som en härlig faceliftmassage från början till slut, jag har aldrig upplevt någon liknande ansiktsbehandling någon annanstans!"
- Pia

"Perfekt blandning mellan rejält tryck och lätt beröring"
- Sanna

"Fantastiska behandlingar! Heaven on Earth! Rekommenderas varmt!"
- Anna

ÄR DEN HÄR KURSEN NÅGOT FÖR DIG?


Dessa tekniker har hjälpt mig att skilja mig från mängden och kunna ta priser från 2.400 kr/h OCH vara fullbokad (som längst 6 månader framåt). Genom åren har kunder uttryckt att de aldrig upplevt någon liknande behandling någon annanstans, de har sagt att jag borde klona mig (eftersom jag var så fullbokad och de inte kunde boka så tätt de skulle velat).

Flera har också berättat att de tidigare varit hos andra terapeuter som haft samma hudvårdsmärken som jag och bokat samma tidslängd på behandlingen men känt att resultatet börjat avta efter några dagar till en vecka medan de hos mig upplevt att huden, lystern och lyftet hållit i sig i nästan fyra veckor, dvs nästan till deras nästa tid (de flesta av mina kunder går på behandling en gång per månad). Hemligheten sitter i massagen och de olika teknikerna!

De här exemplen var många år sedan och sedan dess har jag hunnit vässa mina behandlingar ytterligare för ännu bättre resultat och upplevelse, något även kunderna som funnits med länge kan vittna om; en kund sedan åtta år sa efter en behandling att det var den bästa behandlingen jag gett henne hittills och att det nya jag gjorde var fantastiskt. En annan sa något liknande efter fyra år. Ett bevis på hur det alltid är rätt att hela tiden förnya sig, trots att man redan har nöjda kunder. Oavsett hur länge vi jobbat och hur duktiga vi är så kan alla fortsätta utvecklas!

Vårt jobb som terapeuter blir också så mycket roligare när vi får möjligheten att individanpassa varje behandling, vara kreativa och se hur huden och allting som händer under huden förändras under våra fingrar (eller verktyg). 

....Men du som föredrar fasta rutiner kan absolut använda de olika programmen och sätta ihop dem enligt förslag som du får i kursen. Du själv väljer vilket sätt som passar dig att jobba på.

Under kurserna får du massor av inspiration! Innan jag började jobba med huden så jobbade jag som hästmassör och sen massageterapeut, så massagen har alltid varit väldigt självklar för mig.

Redan tidigt började jag utveckla mina egna ansiktsmassagetekniker. Till en början gav jag mycket djupgående ansiktsmassager i mina ansiktsbehandlingar men jag började snabbt fundera på hur ännu mer specialiserade tekniker skulle kunna förbättra resultatet. Efter feedback från många käkledsbehandlingskunder som vittnade om att de fått mycket bättre lyster, mindre svullnad och mindre acne efter behandlingarna så började jag också fundera på om man inte kunde jobba mer hudspecifikt med buccalmassage (massage inifrån munnen) eftersom käkledsbehandlingens främsta syfte är att minska smärta. Det resulterade också i 4 olika typer av buccaltekniker; korrigerande facelifttekniker, fasciabuccal, muskelbuccal för spänning och lyft samt smärtbehandling (Buccalmassage kan gås som "expert-kurs") På samma sätt gjorde jag med massagen man gör i rengöringen, peelingen, maskmomentet och med de avslutande produkterna....

Jag anpassade också teknikerna efter olika produkter som sedan väljs efter varje kund där både produkt och massage är individanpassad. Jag ville maximera tiden till fullo, öka resultat och ge maximal upplevelse!

Du får lära dig tekniker både med händerna men också med olika massageverktyg.

Vill du ta dina behandlingar från sköna och avslappnande till magiska med resultat på svullnad, hudproblem, stelhet, smärta, inre obalanser, lyster, blodflöde, lyft och uppstramning? Vill du kunna erbjuda unika massagetekniker genom ALLA steg i behandlingen till en ansiktsbehandling med massage från början till slut? Passa på att gå alla steg och toppa gärna med en "expertkurs" för att spetsa din kompetens ytterligare och bli en av de bästa i branschen. Satsar du fullt ut så får du alltid bäst resultat!

Är du osäker på om det är något för dig, men du är ändå nyfiken och känner att du skulle vilja utvecklas i ett visst område? Helt ok! Välj en modul och testa och se själv. 

...Är det värt investeringen? Ja, som exempel: om du höjer dina priser med 100-200 kr under utbildningen (en resa jag själv gjort flera gånger och kan guida dig i) så har du tjänat in kursavgiften innan alla moduler är klara! Du kan därefter få mer frihet och välja att tjäna mer, jobba mindre, åka på en härlig semesterresa eller investera mer i ditt företag med fler utbildningar, produkter eller apparatur.

Är du inte fullbokad idag så kommer du snart bli! Nöjda och lyriska kunder är bästa marknadsföringen du kan få!

Det här är ett helt nytt sätt att utföra ansiktsbehandlingar på; gränsen mellan ansiktsbehandling och massage suddas ut och kunden får det bästa ut av båda världarna; Produkter och alla de vanliga stegen i en ansiktsbehandling men på ett unikt sätt tillsammans med avslappnande, djupgående och resultatfokuserad massage. Alla massagetekniker kan också utföras som separat oljemassage så här har du chansen att förbättra dina befintliga ansiktsbehandlingar, förlänga dina ansiktsbehandlingar OCH skapa nya tjänster t ex ansikts-&skalpmassage.

Jag har haft kunder under åren som fått presentkort och sagt att de aldrig unnar sig ansiktsbehandling själv som direkt efter behandlingen velat boka igen och sedan blivit stamkunder pga. all massage och att de kunnat både se och känna skillnad på hud, stelhet, smärta, svullnad, lyster och välmående. Många har sagt att de tidigare inte märkt någon effekt av en ansiktsbehandling förutom lite avslappning och att de inte visste att en ansiktsbehandling kunde vara så mycket mer än lite vardagslyx. 

Under åren har jag delat med mig av några av kursens tekniker till andra terapeuter som också uttryckt att deras behandlingar blivit så mycket bättre och att kunderna ger fantastisk feedback. Många hudterapeuter har sagt att de inte lärt sig någon specifik massage för t ex rengöring och peeling och att de med min hjälp fått en aha-upplevelse och förstått vad mycket mer de kan göra i en ansiktsbehandling. 

Vill du också lära dig för att kunna förbättra dina behandlingar ytterligare? Läs mer om de olika kursalternativen nedan.

Har du någon fråga eller fundering? Maila mig på [email protected]

Vill du få mer information och inspiration? 
Följ mig på instagram @chiamassagekurser!

ANMÄL DIG IDAG!

2 platser kvar - först till kvarn!

 

 

ANMÄLAN TILL 1 MODUL

15.996:-

Exkl. moms per modul. Anmälan till enstaka modul öppnar 31 Okt, därefter sker anmälan löpande (i mån av plats)

 • Kursmanual & workbook
 • Kursintyg
 • Fika under kursdagarna
 • Support
 • Massageverktyg som behövs för resp. modul ingår i priset (värde ca 1.000 - 2.000 kr exkl.moms/ modul


MODUL 1 (23-26 MARS)


MODUL 2 (18-21 MAJ)

MODUL 3 (21-24 SEPT)

MODUL 4 (16-20 NOV)

Anmälan för enstaka modul (i mån av plats). Maila [email protected] för anmälan & faktura. Delbetalning via Human Finans/ möjlighet att dela upp betalningen på flera månader finns. 

DELBETALA HEL UTBILDNING (12 MÅN)

3.996:-/mån

Exkl. moms. Få en modul på köpet (Spar 15.988:-) Delbetala i 12 månader

 • Kursmanual & workbook
 • Kursintyg + diplom
 • Fika under kursdagarna
 • Support vid frågor efter/ mellan kurstillfällen
 • Massageverktyg till ett värde av drygt 5.000 kr exkl. moms ingår i kurspriset
 • MODUL 1 (23-26 MARS)
 • MODUL 2 (18-21 MAJ)
 • MODUL 3 (21-24 SEPT)
 • MODUL 4 (16-20 NOV)
ANMÄLAN TILL HEL UTBILDNING - DELBETALA PÅ 12 MÅNADER

HEL UTBILDNING - BETALA DIREKT

47.996:-

1 kostnadsfri modul på köpet (Spar 15.988:- exkl.moms jämfört med modulpriset) + 90 min ansiktsbehandling av Christine (Värde 2.400 kr exkl. moms)

 • Kursmanual & workbook
 • Kursintyg + diplom
 • Fika under kursdagarna
 • Support vid frågor efter/ mellan kurstillfällen
 • Massageverktyg till ett värde av drygt 5.000 kr exkl. moms ingår i kurspriset
 • MODUL 1 (23-26 MARS)
 • MODUL 2 (18-21 MAJ)
 • MODUL 3 (21-24 SEPT)
 • MODUL 4 (16-20 NOV)
ANMÄLAN TILL HEL UTBILDNING

VIP - SPECIAL

Önskar du extra hjälp mellan kurstillfällena?
Välj till något av nedanstående:

-Individuell coaching (från 4 timmar)
- Coaching & frågor via zoom
- Behandling hos Christine 

Välj mellan enstaka tillfälle eller paketpris. Maila kontaktsalongchia.se för önskemål och offert.