Massagekurser för terapeuter

Varför är det så bra med ansiktsmassage?

Ansiktsmassage skapar rörelse i och under vår hud och smörjer den inifrån. Ett bra flöde i lymfsystemet transporterar bort slagg och överflödig vätska ner till lymfstationerna vid nyckelbenen medan avslappnande muskler ger ett bra blodflöde upp i ansiktet. Att fascian (bindväven) mår bra är också en förutsättning för båda dessa system; en frisk fascia ger ett bra flöde, bra lyster, bättre spänst och mindre rynkor. Fascian anpassar sig efter de krav vi ställer på den, så om du dagligen rynkar ihop t ex ögonbrynen kommer det skapa en bekymmersrynka eftersom fascian får meddelande om att detta är en rörelse du gör ofta och den vill då gå in och hjälpa musklerna så att rörelsen blir mindre krävande.

Vi kan påverka huden på så många fler sätt än genom ”bara” hudvård! Nummer ett när vi masserar är att få ett bra flöde; no flow, no glow! Efter det kan vi punktbehandla olika områden som vi önskar extra fokus på.

Ansiktsmassage förbättrar hudens yttersta skikt genom att öka blodcirkulationen vilket kommer påskynda cellförnyelsen och ge bättre lyster! Vid regelbunden ansiktsmassage så brukar man också kunna minska användandet av peeling.

Ansiktsmassage förbättrar även vårt lymfflöde och ökar produktionen av kollagen och elastin vilket ger en fastare hud mer bättre spänst. Vid stigande ålder så blir bindväven svag och släpper från musklerna vilket resulterar i slapp hud och rynkor. Med rätt massagetekniker kan du stärka kopplingen mellan musklerna och bindväven och forma om bindväven både i ansiktet och på kroppen.

Ansiktsmassage kan fås på salong eller göras en stund dagligen hemma; kombinationen är den bästa för dig som vill ha maximal effekt!

 Spana in mina massagekurser för terapeuter på CHIA Massagekurser och kurser för hemmabruk på www.christinesjoegren.se 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.